Solarium - sanning eller myt?

Då var det dags. Dags att slå hål på lite myter kring det här som kallas solarium. Även langa lite sanningar. Det råder en viss förvirring kring en hel del ting. Dessa ting ska vi nu reda ut. En gång för alla. Så ni kan sluta fundera.

Något som vi blir frågade nästan varje vecka. Går det att duscha direkt efter en solning? Jösses, lite tom i själen blir vi när denna frågeställning dyker upp. Många av er kan nog svaret, men vi skriker ut det ändå. Jajemen, du kan ta en redig jäkla dusch precis efteråt! Ingen färg kommer rinna av dig. Vi lovar. Det är inte någon luddig form av brun-utan-sol vi levererar. Det är ditt pigment vi färgar. Så ingen dusch i världen kan ändra på det. Ungefär som att du inte skulle få doppa dig i havet på din utlandssemester. Lite absurt.

Så, du kan fräscha upp dig med gott samvete. På Solabacke har vi dessutom ett gäng duschar. Så det är liksom inga problem.

Solarium

Men fläkten då? Visst är det bäst att stänga av den? Så blir färgen bättre?

Stopp. Snälla stopp. Går det verkligen att få för sig att fläkten på något avigt vis skulle blåsa bort brännan? Tydligen det. Leave the poor fläkt alone! Den är till för ditt välmående. Den är där för dig. Som en svalkande hand i livet. För att konkretisera. Om du sitter på en båt. En fantastisk dag. Och vinden gör hela upplevelsen väldigt bekväm. Blir du då mindre solkysst? Nixpix, inte en chans. Vinden filtrerar inte bort något UV-ljus. Den bara ger dig kärlek.

Så nu låter vi fläkten vara. Visst?

Några få förtappade själar lägger sig dessutom på mage i solariumet. Why? Tell me why? Jo, det finns kanske någon tanke om att det då ska ge en bättre bränna på framsidan av kroppen. Men icke, det är nämligen så här det ligger till. Rören på undersidan i ett solarium är svagare. Detta för att ryggen kommer såpass nära att det inte går att ha lika starka rör där. Så nu ligger vi på rygg, slappnar av och njuter av en trevlig solbränna. Det är ganska simpelt.

Varför blir jag inte brun direkt?

Livet är inte alltid rättvist.

Medan vissa får effekt nästan omgående, så får andra kämpa som tusan för den där jäkla brännan. Vi är alla olika. Tålamod är en dygd. Och i jakten på den perfekta nyansen är det just tålamod som ibland behövs. Även om det är trist. Rom byggdes inte på en dag. Så icke heller din solbränna.

Sist men inte minst. Solarium, det är väl farligt? Det vågar jag inte! Men kära du. Den är precis som vår vän solen. I lagom dos och utan att bränna dig. Då är den din bästa vän. Sola med förnuft, så har du absolut inget att oroa dig för. Alla behöver lite solsken i sitt liv!

Vi är glada och stolta att kunna erbjuda säkert solande här i Uppsala. Bemannat solarium är en grej. Slippa stressen av att sola obemannat. Ligga där och noja vid varje litet oklart ljud. Det handlar ju om att kunna slappna av. Solarium ska va skoj! Det är ingen tandläkarmottagning. Det är Solabacke!

Äkta fejk, kärlek och Solabacke!

Fler artiklar

Samarbetspartners5 av 5 toasters

Grymt solarie, ägarna är två riktigt sköna lirare. Grym atmosfär och galet bra solarium.
De NuitHetast i stan?

Alltid fräscht, superbra rör i solarierna, bästa bemötandet av dom som driver stället.
Tessan BerlinSkönt med bemannat

Absolut bästa stället att sola på i Uppsala. Bra rör, får snabbt tid och kanontrevliga grabbar som har stället!
Anneli DimanderGrym infraröd bastu

Vem vill inte gå dit solen alltid skiner?
Grym infraröd bastu.

Julia Eriksson

Kom igen nu Britt-Marie!

Boka minisemester

Välkommen på drop-in. Du kan även ringa och boka på +46 18-14 70 73

Alltid 25% på 10-kort!

018-14 70 73